Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®
Składniki
- 1 kiśćczerwonych winogron
- włoski chleb
- 125 gser ricotta
- 1tarte skórki cytryny
- szczyptasoli
- odrobinaoliwy z oliwek
- 40 gsera twardego DŽIUGAS
- świeżego tymianku
- Drukuj
-
Udostępnij
Przyrządzanie
Winogrona zerwać z kiści, ułożyć w formie do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą. Wszystko wymieszać i piec w temperaturze 200C przez 7 min. Chleb pokroić na kromki, posmarować po obu stronach oliwą z oliwek i usmażyć na patelni z obu stron, aż się ładnie zarumieni. Ser ricotta wymieszać zeskórkami z cytryny i szczyptą soli.
Tosty posmarować serem ricotta, ułożyć na nich po kilka winogron, posypać tartym serem twardym i udekorować kilkoma listkami tymianku.