Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Składniki

  • 1 kiść
    czerwonych winogron
  • włoski chleb
  • 125 g
    ser ricotta
  • 1
    tarte skórki cytryny
  • szczypta
    soli
  • odrobina
    oliwy z oliwek
  • 40 g
    sera twardego DŽIUGAS
  • świeżego tymianku

Przyrządzanie

Winogrona zerwać z kiści, ułożyć w formie do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą. Wszystko wymieszać i piec w temperaturze 200C przez 7 min. Chleb pokroić na kromki, posmarować po obu stronach oliwą z oliwek i usmażyć na patelni z obu stron, aż się ładnie zarumieni. Ser ricotta wymieszać zeskórkami z cytryny i szczyptą soli.

Tosty posmarować serem ricotta, ułożyć na nich po kilka winogron, posypać tartym serem twardym i udekorować kilkoma listkami tymianku.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności