Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Składniki

  • 1/2
    papryczki chili
  • 200 g
    kawałek wołowiny
  • 1/2
    soku z grejpfruta
  • 10 g
    oliwa z oliwek
  • do smaku
    sól
  • do smaku
    pieprz czarny
  • do smaku
    świeżo mielony pieprz
  • listki selera
  • 70 g
    Ser tarty Džiugas Delicate dojrzewający 24 miesiące
  • 5 g
    szczypior

Przyrządzanie

Bardzo cienko posiekane surowe mięso posypujemy pieprzem, solą, posiekanymi listkami selera oraz papryczkami chili. Wyciskamy sok z grejpfruta, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy szczypiorkiem oraz serem tartym Džiugas 24 mies.

Kawałek wołowiny 200 g (bardzo cienko posiekanej).

Smacznego!

 

 

 

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności