Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Składniki

  • 3
    żółtka
  • 175 ml
    mleka
  • 500 g
    mąki
  • 150 g
    cukru pudru
  • 75 g
    masła
  • 30 g
    drożdży
  • szczypta soli
  • starta skórka z 0,5 cytryny
  • 300 g
    suszonych owoców (na przykład, rodzynek, moreli, żurawiny)
  • 100 g
    Ser Džiugas Mild 12 mies. dojrzałości w kawałeczkach

  • Polewa:
  • 1/2
    sok cytrynowy
  • 100 g
    cukru pudru
  • 50 g
    ser Džiugas

Przyrządzanie

Ciasto powinno wyrosnąć, pozostawiamy na 45 min. Wymieszaną masę wylewany na wyrośnięte ciasto. Ciasto rośnie przez 45-60 min. Wstawić  do piekarnika nagrzanego do 180-200 C. Piec przez 45 – 50 min

Smacznego.

PODOBNE przepisy

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności