Ser twardy DŽIUGAS® wyjątkowa dojrzałość
Opis
Ser twardy DŽIUGAS ® Luxuriuos dojrzewający przez 48 mies. to smak ukształtowany przez czas. Kawałeczek złocistego sera o pikantnym owocowym aromacie budzi zmysły do niewiarygodnych doznań. Krucha konsystencja kryształków w ustach subtelnie zmienia się w rozpuszczającą się kremową przyjemność, której towarzyszy intensywny smak i utrzymujący się przez długie godziny nasycony posmak. Mimowolnie zanurzasz się w medytacji smaków, konsystencji oraz aromatów. Zaczynasz pojmować prawdziwą wartość czasu.
Ser twardy DŽIUGAS® Exclusive dojrzewający przez 60 miesięcy. Nuty wyrazistego smaku przeplatają się ze słodyczą suszonych owoców i niczym kwiat stopniowo zaczyna się ujawniać intensywny, mocny aromat. Kawałeczki w odcieniach żółto-pomarańczowych usiane białymi kryształkami wapnia smacznie chrupią i rozpuszczają się w ustach.
Ser twardy DŽIUGAS® Special Aged dojrzewający przez 100 miesięcy. Kawałeczek złocistego sera o pikantnym owocowym aromacie budzi zmysły do niewiarygodnych doznań. Krucha konsystencja kryształków w ustach subtelnie zmienia się w rozpuszczającą się kremową przyjemność, której towarzyszy intensywny smak i utrzymujący się przez długie godziny nasycony posmak. Mimowolnie zanurzasz się w medytacji smaków, konsystencji oraz aromatów. Zaczynasz pojmować prawdziwą wartość czasu.
Ser twardy DŽIUGAS® Extra Aged dojrzewający przez 120 miesięcy. Upływający czas serowi DŽIUGAS® Extra Aged nadał wyraziście żółtą, prawie pomarańczową barwę, wyrafinowany, jednak charakterystyczny aromat. Owocowe nuty zachęcają do smakowania każdego kawałeczka. Elegancja delikatnego mleka, słodycz orzechów oraz suszonych owoców harmonizują z cierpkością szczypiącą podniebienie, a ten zgrany zespół uzupełnia doskonale zrównoważony i wyjątkowo długi posmak.
Asortyment
Ser twardy DŽIUGAS® Luxuriuos, dojrzewający 48 mies. (250g)
„DŽIUGAS”® Luxuriuos 48 mies. — smak ukształtowany przez czas. Kawałeczek złocistego sera o pikantnym owocowym aromacie budzi zmysły do niewiarygodnych doznań
Ser twardy DŽIUGAS® Exclusive, dojrzewający 60 mies. (250g)
Nuty wyrazistego smaku przeplatają się ze słodyczą suszonych owoców i niczym kwiat stopniowo zaczyna się ujawniać intensywny, mocny aromat.
Ser twardy DŽIUGAS® Special Aged, dojrzewający 100 mies., ćwiartka (~1kg)
Kawałeczek złocistego sera o pikantnym owocowym aromacie budzi zmysły do niewiarygodnych doznań. Krucha konsystencja kryształków w ustach subtelnie zmienia się w rozpuszczającą się kremową przyjemność, której towarzyszy intensywny słodkawy smak i utrzymujący się przez długie godziny nasycony posmak.
Ser twardy DŽIUGAS® Special Aged, dojrzewający 100 mies., krąg (~4 kg)
Kawałeczek złocistego sera o pikantnym owocowym aromacie budzi zmysły do niewiarygodnych doznań. Krucha konsystencja kryształków w ustach subtelnie zmienia się w rozpuszczającą się kremową przyjemność, której towarzyszy intensywny słodkawy smak i utrzymujący się przez długie godziny nasycony posmak. Mimowolnie zanurzasz się w medytacji smaków, konsystencji oraz aromatów. Zaczynasz pojmować prawdziwą wartość czasu…
Ser twardy DŽIUGAS® Extra Aged, dojrzewający 120 mies., ćwiartka (~1kg)
DZIUGAS jest wyjątkowym serem, ponieważ tylko ograniczona ilość jest produkowana z najlepszego i najbardziej wartościowego letniego mleka! Krowy z gospodarstw ekologicznych mogą swobodnie paść się na pastwiskach położonych na Żmudzi na wzgórzach i obok rzek, znajdujących się z dala od miast i przemysłu. Z uwagi na to mleko jest wartościowe i smaczne, nie zawiera pozostałości metali ciężkich, pestycydów, hormonów ani antybiotyków.
Ser twardy DŽIUGAS® Extra Aged, dojrzewający 120 mies., (~4kg)
DZIUGAS jest wyjątkowym serem, ponieważ tylko ograniczona ilość jest produkowana z najlepszego i najbardziej wartościowego letniego mleka! Krowy z gospodarstw ekologicznych mogą swobodnie paść się na pastwiskach położonych na Żmudzi na wzgórzach i obok rzek, znajdujących się z dala od miast i przemysłu. Z uwagi na to mleko jest wartościowe i smaczne, nie zawiera pozostałości metali ciężkich, pestycydów, hormonów ani antybiotyków.