DŽIUGAS® połączenia smaków
Ser dojrzewający przez 12 miesięcy To ser o łagodnym smaku, aromatyczny i „plastyczny”. Należy go kosztować w połączeniu ze świeżymi owocami: winogronami, truskawką, borówką amerykańską. Ser ten łatwo się dostosowuje i stanowi doskonałą ozdobę stołu z przekąsami.
Ser dojrzewający przez 18 miesięcy.
Ser o pikantnym smaku, który doskonale „współgra” z suszonymi owocami, na przykład morelami, żurawiną oraz włoskimi paluszkami chlebowymi.
Ser dojrzewający przez 24 miesiące. Delikatnie wyrazistym aromatem tego sera można się delektować do filiżanki kawy, jednak również doskonale łączy się on z miodem albo migdałami.
Ser dojrzewający przez 36 miesięcy. Ser o wyrazistym wyrafinowanym smaku i zapachu, którego wyjątkowa, krucha struktura idealnie łączy się z orzechami nerkowca albo dżemem figowym.
Ser dojrzewający przez 48 miesięcy. Ser ten idealnie łączy się z gruszką, z kolei liczne kryształki wapnia w serze przyjemnie chrupią w ustach wraz z miękką konsystencją gruszki.
Ser dojrzewający przez 60 miesięcy. Ser DŽIUGAS® Exclusive o wyrazistym smaku ujawnia swe walory w połączeniu z orzechami włoskimi albo laskowymi, świeżymi figami.
Ser dojrzewający przez 100 miesięcy. DŽIUGAS® „Special Aged” to luksus i unikalność, wyjątkowe przeżycie oraz doświadczenie dla smakoszy.
Kawałeczkami tego sera najlepiej się delektować bez pośpiechu i pozwalając wszystkim zmysłowym walorom aromatycznym się ujawnić, uwydatnić oraz ofiarować wyjątkową chwilę.
„Special Aged” dojrzewający przez 100 miesięcy idealnie komponuje się z dżemem jagodowym albo owocowym, nutami marmolady z owoców cytrusowych — grejpfruta, pomarańczy.
Ser dojrzewający przez 120 miesięcy. Delektuj się tym serem z odrobiną octu balsamicznego — efekt będzie niesamowity.