Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Składniki

  • 9 kromek
    chleba kanapkowego
  • pieczone piersi kurczaka/szynka
  • trochę
    sosu pesto
  • 1
    pomidor
  • 80 g
    sera twardego DŽIUGAS
  • masła

Przyrządzanie

Kromki chleba z jednej strony obficie posmarować masłem, z drugiej strony — sosem pesto. Na jednej stronie ułożyć ser tarty, pokrojoną pierś kurczaka, pomidor pokrojony w kostkę i raz jeszcze ser. Nakryć drugą kromką chleba stroną z masłem na zewnątrz.

Rozgrzać patelnię, włożyć przygotowaną kanapkę i pod przykryciem
na małym ogniu piec parę minut, aż dół się zarumieni. Następnie kanapkę obrócić raz jeszcze i raz jeszcze piec parę minut aż druga strona się zarumieni. Jeżeli ser nie zdążył się roztopić, należy włożyć kanapkę na pół minuty do mikrofalówki. Podawać od razu przekrojoną na pół.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności