Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Składniki

  • 3
    jajka
  • do smaku
    szczypiorek
  • 50 g
    sera twardego DŽIUGAS
  • 4 kromki
    szynki z indyka
  • 30 g
    masła
  • trochę
    oliwy z oliwek
  • do smaku
    sól, pieprz

Przyrządzanie

Dobrze rozgrzać patelnię, roztopić masło, wlać trochę oliwy z oliwek. Zmniejszyć ogień i wlać ubite jajka. Smażyć na niewielkim ogniu aż jajka zaczną się ścinać, następnie górę posypać drobno startym serem i smażyć aż góra omletu stanie się sztywna. Na jednym boku usmażonego omletu ułożyć szynkę i zgiąć na pół. Podawać od razu z sałatą i posypany serem.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności