Kotlety mielone z cukinii z serem DŽIUGAS®

Składniki

  • 200 g
    ryżu
  • 100 g
    tartego sera twardego DŽIUGAS
  • 100 g
    szynki z indyka
  • 100 g
    sera śmietankowego „Beladeta”
  • 2
    jajka ugotowane na twardo
  • 1
    jajko
  • 50 g
    mąki bułki tartej

Przyrządzanie

Przepis specjalnie dla naszego wspaniałego sera DŽIUGAS stworzył słynny hiszpański wirtuoz kuchni Mark Audibert!

Ryż gotować przez 20 minut, włożyć cukinie, ser śmietankowy, ser „Džiugas”, rozdrobnione jajka, pokrojoną szynkę, oraz, na końcu, mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Z otrzymanej masy uformować kotlety, obtaczać w ubitym jajku, następnie w bułce tartej. Piec w gorącym oleju.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności