Ser twardy DŽIUGAS® „Extra Aged” dojrzewający przez 120 miesięcy
Upływający czas serowi DŽIUGAS® Extra Aged nadał wyraziście żółtą, prawie pomarańczową barwę, wyrafinowany, jednak charakterystyczny aromat. Owocowe nuty zachęcają do smakowania każdego kawałeczka. Elegancja delikatnego mleka, słodycz orzechów oraz suszonych owoców harmonizują z cierpkością szczypiącą podniebienie, a ten zgrany zespół uzupełnia
doskonale zrównoważony i wyjątkowo długi posmak.
Ser twardy DŽIUGAS® „Extra Aged” to smak ukształtowany przez czas, dedykowany wyjątkowemu Smakoszowi. Mają Państwo wyjątkową możliwość skosztować sera DŽIUGAS® „Extra Aged” z limitowanej produkcji — zaledwie 100 głów sera o wyjątkowym stopniu dojrzałości.
10 lat, 120 miesięcy, 3650 dni — imponujące liczby, które określają właśnie dojrzałość DŽIUGAS® „Extra Aged”. Surowiec wysokiej jakości, specjalna receptura, doświadczenie mistrzów serowarskich oraz niezwykle długie leżakowanie w przechowalniach pozwoliło stworzyć unikalny, rzadki ser określany mianem mistrza dojrzałości. Co prawda wyprodukowano go niewiele, dlatego trzeba nawiązać do mądrości przodków: tego co dobre, nie może być w nadmiarze.