Zupa krem z dyni z serem twardym DŽIUGAS®

Składniki

  • 500 g
    dyni
  • 1
    ziemniak
  • 100 ml
    śmietanki
  • 2 ząbki
    czosnku
  • do smaku
    sól
  • do smaku
    pieprz
  • 4 łyżki
    tartego sera DŽIUGAS
  • 4 łyżki
    mieszanki ziaren dyni, słonecznika, sezamu
  • 2 kromki
    chleba kanapkowego
  • 1 łyżka
    oliwy z oliwek

Przyrządzanie

Do większego garnka należy włożyć pokrojoną dynię, ziemniak, zalać wodą tyle, żeby przykryła warzywa. Należy doprawić wszystko pieprzem, solą i gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Gdy zupa gotuje się w garnku, należy przygotować grzanki. Brzegi chleba odciąć, następnie kromki pokroić na niewielkie kawałki i obsmażyć na oliwie z oliwek. Ugotowaną zupę utrzeć blenderem, dodać śmietankę, włożyć rozdrobniony czosnek i zagotować. Nalać zupę od talerzy, posypać ziarnami, wrzucić po kilka grzanek.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności