„Wafle” z sera DŽIUGAS®

Składniki

  • 150 g
    tartego sera twardego DŽIUGAS

Przyrządzanie

Utrzeć ser.

Rozgrzać niewielką patelnię, mniej więcej takiego rozmiaru, jakiego „wafelki” chcesz otrzymać. Gdy patelnia będzie dobrze rozgrzana, wsypać ser w taki sposób, żeby cienka warstwa w całości pokryła dno patelni.

Gdy zacznie się rumienić, obrócić przy pomocy wałka kuchennego (albo innego urządzenia) i ostudzić. Po oddzieleniu sera od wałka otrzyma się ładna forma wafelka, której można użyć do ozdobienia dowolnej potrawy.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności