Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Składniki

  • odrobina
    oliwy z oliwek
  • 30 g
    masła
  • 1
    duża cebula
  • 2 ząbki
    czosnku
  • 1 łyżka
    mąki
  • 300 ml
    rosołu z kurczaka
  • 850 g
    pomidorów konserwowych bez skórki
  • 1/2 łyżeczki
    cukru
  • szczypta
    świeżego tymianku
  • do smaku
    sól, pieprz, świeża bazylia
  • 30 g
    sera DŽIUGAS

Przyrządzanie

Do garnka wlać oliwę z oliwek i dodać masło. Gdy masło się roztopi, włożyć pokrojoną cebulę i czosnek i dusić aż zmiękną. Następnie wsypać mąkę i wymieszać. Wlać bulion, dodać pomidory, cukier, przyprawy i gotować 40 min bez przykrycia.

Ugotowaną zupę utrzeć blenderem elektrycznym, podawać z listkami bazylii i wiórkami sera twardego DŽIUGAS.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności