Krewetki w kruchym cieście z serem DŽIUGAS®

Składniki

  • 500 g
    obranych krewetek
  • 6
    kruche ciasteczka i krakersy
  • 3 łyżki
    oliwy z oliwek
  • 2 łyżki
    tartego sera DŽIUGAS
  • 2
    ząbki czosnku, pocięte na paski
  • pietruszka

Przyrządzanie

Zmielić pierniczki i wymieszać z pokrojonym czosnkiem oraz serem tartym DŽIUGAS, zostawić.

Krewetki przez około 5 minut smażyć na oliwie z oliwek. Można dodatkowo włożyć jedną ostrą paprykę. Odlać nadmiar oleju, wlać część mieszanki i smażyć przez chwilę.

Podawać na patelniach posypując resztką mieszanki, jeść od razu. Smacznego!

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

Tost (bruschetta) z pieczonymi winogronami i serem twardym DŽIUGAS®

Pomidorowa zupa krem z serem twardym DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności