Babeczki z serem DŽIUGAS®

Składniki

  • 1
    jajko
  • 120 ml
    śmietanki
  • 50 ml
    oliwy z oliwek
  • 100 g
    mąki
  • 2 łyżeczki
    proszku do pieczenia
  • 1 ząbek
    czosnku
  • 80 g
    sera twardego DŽIUGAS
  • do smaku
    tymianek
  • do smaku
    sól
  • do smaku
    pieprz

Przyrządzanie

W osobnej misce należy wymieszać jajko, olej i śmietanę. W innej misce wymieszać mąkę, sól, pieprz i proszek do pieczenia. Do suchych produktów należy wlać mieszankę płynnych produktów, dodać utarty na grubej tarce ser DŽIUGAS, czosnek i wymieszać. Masę należy rozlać do 7 foremek i piec przez 20-25 minut w temperaturze 175C.

PODOBNE przepisy

Baba Wielkanocna z serem DŽIUGAS®

Jajko wielkanocne z serem DŽIUGAS®

Carpaccio z serem DŽIUGAS®

Pieczone kanapki z kurczakiem albo szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem twardym DŽIUGAS®

Marynowany ser twardy DŽIUGAS®

Omlet z szynką i serem twardym DŽIUGAS®

Pizza z serem twardym DŽIUGAS® i szynką

Ciasteczka z serem twardym DŽIUGAS® i tymiankiem

Sałatka z grzybów leśnych z orzechami laskowymi i serem twardym DŽIUGAS® na ciepło

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności