Ser twardy DŽIUGAS® Mild, dojrzewający 12 mies., zmiażdżony (100g)
- Sery
- 12 mies. stopień dojrzałości
10,99 zł
Ser twardy DŽIUGAS® Mild, dojrzewający 12 miesięcy, to ser, w którym zaczynają się ujawniać typowe cechy dojrzałego sera. Ma on przyjemnie ostry aromat i lekko pikantny smak, który przy jedzeniu łagodnie łaskocze podniebienie. Wyróżnia się kremową barwą, nieco bardziej nasyconą przy skórce. O zwartej, jednolitej i stosunkowo łamliwej strukturze.
Ser twardy DŽIUGAS® Mild, dojrzewający 12 miesięcy, to ser, w którym zaczynają się ujawniać typowe cechy dojrzałego sera. Ma on przyjemnie ostry aromat i lekko pikantny smak, który przy jedzeniu łagodnie łaskocze podniebienie. Wyróżnia się kremową barwą, nieco bardziej nasyconą przy skórce. O zwartej, jednolitej i stosunkowo łamliwej strukturze.
DŽIUGAS® dojrzewający przez dwanaście miesięcy jest niczym subtelna przyprawa, dodająca potrawom głębi smaku. Posyp startym na grube wióry serem przyrządzaną pizzę, gorące kanapki, dania z makaronu, dodawaj do pieczonego mięsa albo po prostu przygotuj pyszne chrupki serowe. Ten ser doskonale nadaje się również do sosów. Albo… delektuj się do aperitifu bądź używaj jako deseru do białego wytrawnego wina.
- Zawartość tłuszczu: 40 %
- Waga: 0,1 kg
- Skład opakowania: PE/PE, pudełko kartonowe
- Termin realizacji: 60 dób
- Warunki przechowywania: (0÷ +6)°C
- Skład: ENZYM, MLEKO, podpuszczka, sól